Україна вже отримує озброєння з нового пакета допомоги, який США оголосили минулого тижня після схвалення Конгресом.

Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр під час брифінгу.

Вона зазначила, що хоче бути «обережною» в цій темі, оскільки йдеться про питання оперативної безпеки.

Відео дня

«Допомога в Україну йде. Наразі вони отримують безпекову підтримку», — наголосила речниця.

Жан-П'єр сподівається, що ця зброя допоможе Силам оборони України на лінії фронту, щоб вони змогли себе захистити.

Військова допомога Україні від США

Президент США Джо Байден 24 квітня підписав законопроєкт, що передбачає $61 млрд підтримки для України, який Палата представників Конгресу перед цим не могла розглянути кілька місяців.

Читайте також:
Запуск ракети ATACMS, архівне фото з Південної Кореї (Фото:8th United States Army/Handout via REUTERS) Історичний крок США. Далекобійні ATACMS таємно передали Україні: яких типів вони бувають, на що здатні і як допоможуть ЗСУ

Одразу після підписання Байден заявив, що США почнуть постачання зброї з наступного пакета допомоги Україні протягом кількох годин.

У Пентагоні повідомили, що в пакет допомоги на 1 млрд доларів входять ракети для ППО, боєприпаси для РСЗВ HIMARS, 155-мм артилерійські снаряди, БМП Bradley, бронемашини Humvee, високоточні авіаційні боєприпаси й не тільки.

26 квітня міністр оборони США Ллойд Остін наголосив, що Штати виділять 6 млрд доларів на закупівлю в американської індустрії військової допомоги Україні.

29 квітня президент Володимир Зеленський сказав, що дещо з обіцяної партнерами військової допомоги вже надходить в Україну.

Редактор: Єва Сластнова Читати далі