Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що інформація про другого загиблого внаслідок ударів РФ по Харкову у вівторок, 30 квітня, не підтвердилися.

Про це він сказав в етері телемарафону.

Синєгубов заявив, що одне з влучань було у цивільне підприємство, там триває розбір завалів.

Наразі відомо про одного загиблого та сім поранених, двоє людей госпіталізовані до медичних закладів міста.

Відео дня

30 квітня Росія вдарила КАБами по Харкову, внаслідок чого є влучання у Київському та Холодногірському районах міста. За словами мера Харкова Ігоря Терехова, у Київському районі є влучання у районі житлової забудови.

Російські обстріли Харкова та Харківської області

Останнім часом обстріли країною-агресором Харкова та області почастішали. Зокрема, Російські війська у ніч на 27 квітня завдали ракетних ударів по Салтівському районі Харкова. Під атаку потрапила обласна психіатрична лікарня та медкомплекс у місті.

Голова Харківської ОДА Олег Синєгубов заявив, що у Харківській області примусово евакуюють родини з дітьми у 47 прифронтових населених пунктах.

Він заявив, що ворог почав бити по населених пунктах, які не атакував ще місяць тому.

Синєгубов також розповів, що окупанти змінили тактику і тепер завдають подвійних ударів по одному й тому самому місцю, націлюючись на українські екстрені служби.

Після наймасованішої російської атаки на енергосистему 22 березня Харків практично повністю залишився без світла. В області діють графіки відключень.

Американські ЗМІ пишуть, що Росія посилила удари по Харкову, тому що Кремль хоче зробити це місто непридатною для життя «сірою зоною».

Редактор: Юлія Завадська Читати далі