Українські розробники змогли удосконалити ударні дрони за допомогою спеціального чипа, який дозволяє відтермінувати удар. Про це у четвер, 2 травня, повідомляє Wired.

Зазначається, що нова технологія дозволяє здійснити дистанційний підрив на значній відстані оператор може «припаркувати» свій дрон від кількох годин до кількох днів, перш ніж той вибухне.

Відео дня

Розробники чипа вказують, що незабаром його можна буде інтегрувати зі штучним інтелектом. Це дозволить активувати вибух у разі виявлення танку у безпосередній близькості.

Читайте також:
Ед, командир роти пілотів FPV-камікадзе, які знищують росіян на Бахмутському напрямку (Фото:Олександр Медведєв / NV) «Люблю на росіян щось покидати». Репортаж NV з бахмутського напрямку про дронщиків 93-ї бригади

Розробник чипа, імʼя якого видання змінило з міркувань безпеки, пишається розробкою та називає свою компанію-виробника VERBA найкращою.

Українські інженери зуміли перетворити дрони на «розумні» міни дальньої дії. Характерною особливістю FPV-дронів є необхідність падіння для активації боєприпасу. Однак розроблений чип вирішує це завдання, що може підвищити ефективність використання FPV-дронів.

Виробництво зброї в Україні

12 квітня президент зазначав, що Україні потрібно збільшувати власні можливості та нарощувати виробництво зброї через затримку допомоги партнерів.

10 квітня Зеленський провів нараду щодо ракетної програми та заявив, що Україна «має потрібні результати».

16 лютого Зеленський розповів, що Україна збільшує кількість деяких видів зброї в десятки разів, а деяких видів дронів — у сотні і тисячі разів. Він також додав, що не може публічно повідомити, про яку саме зброю йдеться.

19 грудня 2023 року президент Зеленський заявив, що країна у 2024 році виготовить мільйон дронів для Сил оборони.

28 листопада Зеленський анонсував виробництво далекобійної зброї в Україні.

16 листопада міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін повідомив, що Україна запустила серійне виробництво аналога іранського дрона-камікадзе Shahed-136 на державному заводі.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі