Відомий український боксер Олександр Хижняк, який цього року виступить на Олімпіаді, пригадав, як здобув цю можливість під час змагань на Європейських іграх-2023.

«Я цілеспрямовано їхав на Європейські ігри отримати ліцензію. Це були складні змагання, сильні суперники, але найжахливіше, що для мене все могло закінчитися в третьому поєдинку.

Відео дня

Я — правша і травмував праву руку. Попереду було ще 2 бої, рука дуже боліла, розпухла й ледь влазила в перчатку. Переді мною постав вибір — закінчити все чи все ж таки спробувати взяти те, за чим приїхав. Тоді тато мені сказав: «У тебе є ще ліва. Ти можеш здатись, але я б на твоєму місці цього не робив». І ми прийняли рішення йти до кінця.

Зціпивши зуби, без заморозки, щоб не мати проблем під час допінг-контролю, я вийшов на ринг. Виявилось, що і з лівою рукою можна стати золотим призером, фінальний поєдинок навіть виграв достроково. Тому якщо є хоч маленький шанс, його обов’язково треба використати" — цитує Хижняка Sport.ua.

Читайте також: «Залежить від ще одного важкого бою»: 36-річний зірковий український боксер зробив заяву щодо ймовірного завершення кар'єри

Нагадаємо, що у фіналі український боксер нокаутував у другому раунді хорвата Габрієля Веочича, здобувши золоту медаль у вазі до 80 кг на Європейських іграх-2023. Водночас він виборов ліцензію для участі на літніх Олімпійських іграх, які пройдуть цього року в Парижі.

Додамо, що на Олімпіаді-2020 Олександр Хижняк виграв срібну медаль у вазі до 75 кілограмів. У 2017 році він став чемпіоном Європи та світу. За два роки до цього виграв бронзу на Європейських іграх.

Раніше ми писали, що український призер Олімпіади-2020 зізнався, хто був його кумиром у дитинстві серед боксерів.

Редактор: Олександр Волочан Читати далі