Служба безпеки України зібрала доказову базу та повідомила про підозру заступнику міністра оборони країни-агресора Росії Олексію Криворучку у веденні агресивної війни проти України. Йому загрожує до 15 років ув’язнення в Україні, повідомляє пресцентр СБУ у понеділок, 27 травня.

Криворучко, за даними слідства, брав участь у підготовці до повномасштабного вторгнення, а після 24 лютого 2022 року — відповідав за постачання боєприпасів і зброї військам РФ.

Відео дня

Зокрема він, як з’ясувала СБУ, особисто координує поставки російському війську керованих авіабомб та балістичних ракет Іскандер, які використовуються для масованих обстрілів України.

Читайте також: За чотирма статтями. СБУ повідомила про підозру відомому продюсеру Юрію Бардашу

Зловмисник перебуває на території РФ, тому тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України, додали у Службі безпеки.

24 травня СБУ повідомила про підозру голові Ради Федерації Федеральних зборів РФ Валентині Матвієнко, яка входить до найближчого кола соратників російського диктатора Володимира Путіна.

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі