ЗС України відбили атаки окупантів на шести напрямках і продовжують контрнаступ, за добу було 55 бойових зіткнень

Сили оборони України за минулу добу відбили атаки і штурми російських окупантів на куп'янському, лиманському, бахмутському, авдіївському, мар'їнському та запорізькому напрямках, водночас продовжують ведення наступальної операції на мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на бахмутському напрямку.

Як повідомляється в оперативній інформації щодо російського вторгнення станом на 18.00 четверга на сторінці Генерального штабу ЗСУ у фейсбуці, оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, упродовж доби відбулося 55 бойових зіткнень. "Сили оборони… завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту", — зазначають у Генштабі.

На авдіївському напрямку загарбники за підтримки авіації вели штурмові дії на південний схід від Новокалинового, Авдіївки, Первомайського Донецької області. Тут Сили оборони відбили 7 атак.

"На Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Синьківки Харківської області, де наші воїни відбили 7 атак… На Лиманському напрямку окупанти вели безуспішні штурмові дії поблизу Стельмахівки та Новоєгорівки Луганської області… На Бахмутському напрямку наші захисники відбили 7 атак противника в районах Богданівки та Кліщіївки Донецької області", — йдеться у зведенні.

"На Шахтарському напрямку ворог за підтримки авіації вів штурмові дії поблизу Золотої Ниви та Старомайорського на Донеччині, успіху не мав… На Запорізькому напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Вербового та Роботиного на Запоріжжі, де нашими захисниками відбито 4 атаки", — розповіли в Генштабі.

На сіверському та слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює українські населені пункти з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж держкордону. На волинському та поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань на території Білорусі не виявлено.

Теги: #генштаб_зсу #зведення