До найголовнішої музичної події Європи залишилося зовсім трохи часу. Розповідаємо, що чекає на гостей, хто вестиме концерт, де подивитися його онлайн та як віддати голос за улюбленого виконавця.

Вже 7 травня у Мальме відбудеться початок пісенного конкурсу Євробачення 2024 — саме в цей день пройде перший півфінал, де виступить половина учасників. Тиждень Євробачення розпочнеться за день до цього — в Мальме для єврофанів облаштували Eurovision Village, де гості з усього світу зможуть поринути в атмосферу Євробачення та взяти участь у тематичних заходах.

Відео дня

В рамках програми крім головних подій — півфіналів та грандфіналу — передбачені концерти зірок, які були долучені до конкурсу в різні роки. Так, серед інших можна буде побачити виступ гурту GO-A — музиканти представили Україну на пісенному конкурсі Євробачення 2021 із піснею Шум, де посіли п’яте 5 місце. Розповідаємо детальніше що ще організатори пропонують єврофанам, скільки коштують квитки на основні події Євробачення, хто буде вести захід та де дивитися конкурс онлайн.

Відкриття Євробачення 2024 і програма

Вже відомо, що всі заходи, що відбуватимуться в рамках Євробачення, проходитимуть у парку Фолькетс — там облаштовано Eurovision Village. Усього для єврофанів передбачено три сцени, де можна буде спостерігати за виступами учасників конкурсу — Euphoria Stage, Tattoo Stage та Dancing Queen Stage. На вулиці Friisgatan можна буде придбати сувеніри з символікою Євробачення, а також їжу та напої, традиційні для різних куточків світу.

Окрім головних заходів — півфіналів та грандфіналу — на гостей Eurovision Village чекають різні цікаві виступи. Наприклад, в рамках програми виступить український гурт Go-A — артисти у 2021 році представляли Україну на Євробаченні з піснею Шум та посіли п’яту сходинку.

Гурт GO-A виступить у Мальме (Фото: eurovision.tv) Гурт GO-A виступить у Мальме / Фото: eurovision.tv

Крім того, на фанатів музичного конкурсу чекають концерт хору Happy Voices, танцювальні постановки 90-х, концерт переможця Євробачення 2014 Кончіти Вурст тощо.

Ведучі Євробачення 2024

Петра Меде та Малін Акерман - ведучі Євробачення 2024 (Фото: facebook.com/suspilne.eurovision) Петра Меде та Малін Акерман — ведучі Євробачення 2024 / Фото: facebook.com/suspilne.eurovision

Музичний конкурс цього року вестимуть Петра Меде та Малін Акерман. Петра Меде — шведська телеведуча та шоувумен. Цьогорічне Євробачення — вже третє, яке вона вестиме — попередні були у 2013 та 2016 роках. Окрім ведучої, вона також відома як гумористка. Її партнерка по сцені цьогорічного заходу — Малін Акерман. Вона у ролі ведучої Євробаченя дебютантка. Попри те, що Акерман родом зі Швеції, тривалий час вона живе в Канаді, де знімається в серіалах.

Квитки на Євробачення 2024 — ціна

Вартість квитків на Євробачення 2024 стартує від 145 шведських крон і досягає подекуди 3795 крон. VIP-квитки коштують ще дорожче.

  • Перший та другий півфінали (вечірній допрем'єрний показ): 145−795 шведських крон (533−2924 гривень)
  • Перший та другий півфінали (наживо): 525−2395 шведських крон (1930−8808 гривень)
  • Репетиція фіналу: 525−1385 шведських крон (1930−5093 гривень)
  • Пряма трансляція фіналу: 860−3795 шведських крон (3163−13 957 гривень)

Де дивитися Євробачення 2024

Онлайн-трансляцію Євробачення цього року вестиме Суспільне — подивитися чи послухати її можна буде на діджитал-платформах: Youtube Суспільне, UA: Культура тощо. Також трансляція з перекладом буде доступна у застосунку Дія, а мовою оригіналу — на Youtube-каналі Eurovision.

Голосування на Євробаченні — зміни в правилах

Нещодавно організатори пісенного конкурсу Євробачення 2024 повідомили, що відбулися певні зміни у правилах голосування — оновлення вступають в силу вже цього року. Так, раніше голосування розпочиналося тільки після того, як свої номери представлять всі заявлені учасники, але зараз лінії для голосування будуть відкриті для усіх охочих вже після першого виступу. Правило, за яким не можна голосувати за представника своєї країни, залишається незмінним.

Голосування буде доступне у додатку Eurovision Song Contest. Свій голос українця також зможуть віддати, відправивши номер учасника на короткий номер 7576. Голоси зараховуватимуться виключно після того, як ведучі оголосять відкриття процесу голосування.

Редактор: Діана Шароді Читати далі