Втрата Часового Яру — це лише питання часу — Скібіцький

Висотний опорний пункт у місті Часів Яр є «предметом занепокоєння», адже його втрата відкриває шлях на останні великі міста Донецької області, а його захоплення, «це лише питання часу».

Про це заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю виданню The Economist.

За словами Скібіцького, ймовірно, окупація Часового Яру, це «лише питання часу, і коли це місто впаде, як Авдіївка, яку росіяни розбомбили дощенту в лютому».

Відео дня Читайте також: «Всі утилізуються у тому Часовому Яру». Окупант поскаржився на величезні втрати армії РФ у Донецькій області — перехоплення

Він прогнозує, що Росія насамперед йде за своїм планом «звільнення» всіх східних районів Донецької та Луганської областей України. Це завдання незмінне з 2022 року.

Скібіцький каже, що Росія отримала наказ «взяти щось» до помпезного святкування Дня перемоги в Москві 9 травня, або, якщо це не вдасться, до візиту російського диктатора Володимира Путіна до Пекіна на тиждень пізніше. Швидкість і успішність просування визначатимуть, коли і де росіяни завдадуть наступного удару.

Він наголосив, що проблема — у відсутності зброї: «Вони завжди знали, що квітень і травень будуть для нас важкими».

The Economist пише, що Росія вже здобула тактичний успіх на південному заході в селі Очеретине, де була провалена нещодавня ротація українських військ. Російським військам вдалося прорвати першу лінію оборони і створити важливий плацдарм площею 25 квадратних кілометрів. Україна знаходиться на певному шляху до стабілізації ситуації, в той час, як Росія кидає «все», що має, щоб досягти більшого успіху.

За словами Скібіцького, російська армія вже не є такою зарозумілою організацією, якою вона була у 2022 році, і зараз діє як «єдиний організм, з чітким планом і під єдиним командуванням».

Редактор: Дар’я Харченко Читати далі