Всеукраїнська рада церков підтримує створення Міжнародного трибуналу для РФ за злочин агресії проти України

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій підтримує створення Міжнародного трибуналу для Росії за злочин агресії проти України.

"Усвідомлюючи масштаби горя, яке принесла Росія нашим вірним, усьому українському народові, будучи свідомими того, яку загрозу становить російський імперіалізм народам Європи, виходячи з наших віросповідних принципів, своїх переконань, поклику власної совісті, ми беззастережно підтримуємо створення Міжнародного трибуналу, який би судив російську владу за злочин агресії, тобто за розпочату проти України війну. Ми виступаємо за те, щоб Міжнародний трибунал, над створенням якого працюють провідні країни, був створений і почав працювати якнайшвидше. А всі, хто розпочав агресивну війну проти України, були б покарані. Ми звертаємося до всіх держав світу, а зокрема до Палати представників, Сенату та Державного департаменту США, з проханням підтримати створення трибуналу за Міжнародною моделлю", — йдеться в заяві Ради церков.

У Раді також заявляють, що категорично засуджують практику незаконної депортації українських дітей до Росії та їх насильницьке усиновлення.

"Ми закликаємо ООН, ЮНІСЕФ і Червоний хрест чинити тиск на Росію з вимогою повернути депортованих українських дітей до країни та возз'єднати їх із батьками та родичами", — йдеться в заяві.

Серед іншого, Рада церков схвалює розслідування Міжнародного кримінального суду щодо російської влади та воєнних злочинців.

"Закликаємо міжнародне співтовариство також підтримати компенсаційний механізм, який би був здатним відшкодувати збитки, завдані українській державі та суспільству з боку Росії", — наголошують у Раді.