Ексгравець львівських Карпат та збірної України Ігор Худоб’як розповів, чи вважає зрадою те, що українські футболісти виступають за кіпрський клуб росіянина Євгена Савіна.

Читайте також: Лунін не зміг взяти пенальті від Кейна. Реал Мадрид у кінці матчу уникнув поразки від Баварії в Лізі чемпіонів

На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну блогер Євген Савін засудив збройну агресію своєї країни та виїхав на Кіпр. Разом з ним змінив прописку його футбольний клуб Красава, який виступає у другому дивізіоні острівної країни під назвою Іпсонас.

Відео дня

Журналіст NV Андрій Павлечко ексклюзивно поспілкувався з Ігорем Худоб’яком. Легенда львівських Карпат розповів, як ставиться до українців, які грають за клуб Савіна, чи знає «хороших» росіян та чому кіпріотам нецікава війна в Україні.

— На початку повномасштабного вторгнення Росії на українські землі ви брали участь у мітингах на підтримку України, зараз репостите збори. Як кіпріоти ставлять до війни на нашій з вами Батьківщині?

Друзі й знайомі часто запитують, яка ситуація в Україні, чи досі йде війна. Вони за цим не слідкують, оскільки це їх не торкається, їм не цікаво.

— У другому дивізіоні Кіпру виступає Іпсонас, президентом якого є росіянин Євген Савін. У клубі грає низка українських футболістів. Раніше там виступав колишній гравець збірної України Микола Морозюк. Вважаєте це своєрідною зрадою?

Не знаю, можливо, так, саме з морального погляду. Мені таке не імпонує, я б не зміг там грати.

— Євген Савін засудив повномасштабне вторгнення Росії в Україну та виїхав на Кіпр. Його можна назвати хорошим росіянином?

Я так не думаю. Вважаю, що коли Росія просто робить геноцид українців, то немає хороших росіян, тільки ті, які зараз лежать в українському чорноземі, — сказав Худоб’як.

Читайте також: Три перемоги до чемпіонства. Карпати Львів достроково вийшли в українську Прем'єр-лігу

Раніше Ігор Худоб’як зізнався, чому погодився перейти у російський Ростов.

Редактор: Андрій Павлечко Читати далі