Російські окупанти навчилися перезаряджати підводні човни в Новоросійську, не повертаючись у пункт базування в тимчасово окупованому Севастополі.

Про це повідомляє начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону Єдині новини.

«З великою ймовірністю можна сказати, що в пункті базування Новоросійська в росіян з’явилася можливість перезаряджати підводні човни, тому що ми вже неодноразово бачимо їхнє застосування без заходу в пункти базування Севастополя», — сказав він.

Відео дня

Плетенчук додав, що угруповання окупаційного флоту в Чорному морі залишається великим. За його словами, росіяни звели застосування корабельно-катерного складу тільки до підводних човнів.

Читайте також:
Малий ракетний корабель Циклон в липні 2023 року, коли його прийняли до складу ЧФ РФ (Фото:Минобороны РФ) Після втрати крейсера Москва Чорноморський флот РФ перетворився на флотилію — Плетенчук

«Це або носії крилатих ракет, яких у них залишається три, або просто підводний дизель-електричний човен проєкту „Палтус“. Ми бачимо виходи в море цих одиниць останнім часом. Сьогодні це той випадок, коли кількість кораблів вийшла більша за звичайну, але це міжбазовий перехід, пов’язаний із заходами безпеки. Вони втілюють це, щоб зберегти корабельно-катерний склад», — пояснив він.

Він додав, що зараз застосування надводних кораблів не відбувається.

Раніше 6 червня представник ГУР Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини розповів, що ГУР вночі знищило російське судно в Чорноморській акваторії.

Інфографіка: NV

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 6 червня РФ втратила в Україні 27 катерів і кораблів.

Редактор: Єлизавета Кумбер Читати далі