Якщо ви думали, що найбільш дивним є морозиво з якихось тропічних фруктів — то ви помилялися. Українські майстри не припиняють дивувати своєю творчістю. Спробуйте морозиво з чаю, борщу, віскі, зі смаком Вишня-Шоколад та у поєднанні зі стейком.

NV Food зібрав підбірку п’яти закладів у Києві, в яких авторське морозиво — це не лише поєднання фруктів та молока. Цікаві композиції справді здивують та приємно порадують. Перевірте й ви, чи справді кондитерське мистецтво в Україні на високому рівні?

Відео дня

1. Файні Льоди

Це майстерня натурального джелато із 29 точками у Львові та 5 у Києві. Загалом представлені у 30 українських містах. Морозиво можна скуштувати у різних форматах: від вуличних вітрин до торгових точок To Go. Є понад сотня різноманітних поєднань: класичні смаки; цікаві гастрономічні; алкогольні та без лактози і цукру. Серед нових пропонують скуштувати Помідор-Базилік, Копчений лосось (сорбет), Попкорн-Кокос, Лімончело, Тунець-Тоннато та Віскі карамель шоколад. Разом із командою Євгена Клопотенка також запустили благодійний смак морозива із борщу.

Адреса: великі ТРЦ Києва, ВДНГ вул. Васильківська, 100а

Години роботи: 10:00 — 22:00

2. Валь-де-Валь

Це морозиво, що виготовляється з 2010 року за старовинними сімейними традиціями. Як пишуть власники, у процесі задіяні всі члени родини, кожен відповідає за свою ланку, але смаки вигадують всі разом. «Ми постійно експериментуємо, якщо смак подобається нашим клієнтам, він залишається в нашому меню», — розповідають вони на своєму сайті. У 2016 році відкрилося кафе Avercamp, в якому сьогодні можна знайти різні смаки. Наприклад, лохинове, обліпихове, бананове, імбирне, цитрусове, з маракуєю тощо. Найбільше радять хлібне, чайне та базилікове. Окрім цього у закладі є десерти, як от тертий пиріг чи меренга, кава та вино.

Адреса: вул. Велика Житомирська, 26Б, Пейзажна Алея

Години роботи: 11:00 — 21:00

3. Gelarty

Це студія морозива, в якій морозиво набуло нових форм. Окрім ріжків та стаканчиків у різних закладах від мережі ви знайдете повноцінні страви. До прикладу стейк Нью -Йорк з розмариновим маслом та морозивом BBQ чи ризото з яловичим язиком та морозивом з французької гірчиці та меду чи на сніданок піта з хумусом, чипсами із батату і морозивом з печеного яблука та французької гірчиці. За класичними смаками виробника натурального джелато можна прямувати до кав’ярень. Тут на десерт будуть вітрина десертів і суші з морозива, ескімо, сорбетті, ціла сторінка фірмових коктейлів з морозивом, класичні та айс-смузі лимонади. Особливою фішкою стало морозиво із чорним хлібом, яке радимо спробувати й вам.

Адреса: ТРЦ DREAM yellow, 1й поверх чи 6Д, вулиця Берковецька,

Години роботи: 10:00 — 22:00

Читайте також: Найкращий стрит-фуд. Рецепт корейських оладок з горіхами та карамеллю

4. Умка

Домашнє морозиво у столиці за унікальними авторськими рецептами. Його можна скуштувати у закладі, чи взяти з собою з точок у місті. Тут окрім постійного меню є тематичні пропозиції, як от морозиво до Дня Києва з фундуком чи зі смаком малаги — (рому з родзинками). Умка пропонує як широку лінійку молочного морозива із натуральних інгредієнтів, так і сорбети на основі соків. Наприклад, морква-яблуко, вино, ківі, лимон та полуниця. Тут вам може сподобатися смак Горгонзола та солона карамель.

Години роботи: Понеділок — вихідний Вт-Чт 11:00 — 21:30 Пт-Нд 10:00 — 21:30

Адреса: вул.Костьольна, 6

Читайте також: Чорна перлина Чорномор’я. Як зрозуміти Одеський чорний та які вина скуштувати з цього сорту винограду — сомельє

5. Honey

Кондитерська із закладами у найпопулярніших районах Києва. У закладі прагнуть створювати та змінювати смаковий Всесвіт. У Honey окрім вишуканих та до деталей продуманих десертів пропонують й морозиво. Із новинок є морозиво-мочі із веганськими позиціями. До прикладу, Матча Малина, Ананас Маракуя Кокос та Лимон Юзу. Із класичного на паличці є солона карамель в шоколаді з печивом амарето, пломбір в шоколаді артек чи вишня-ваніль у чорному шоколаді.

Адреса: вул. Ярославів Вал, 20, вул. Хрещатик 38, 6-й пов. тощо

Години роботи: Пн-Пт: 8−22 Сб-Нд: 9−22

Редактор: Анастасія Конорчук Читати далі Показати ще новини