У четвер, 16 травня, радник прем'єр-міністра України, член наглядової ради НЕК Укренерго Юрій Бойко заявив, що нинішні обмеження постачання електрики в Україні можуть тривати до серпня.

«Якщо говорити про обмеження, що розпочалися добу тому, то в цих умовах нам доведеться жити, за моїми оцінками, до серпня», — сказав він на брифінгу в Укрінформі.

За його словами, у серпні-вересні очікується незначне покращення в силу різного набору факторів.

Відео дня

Бойко заявив, що у цей період атомна генерація виходитиме з активної фази ремонтів, а в енергосистемі ще буде присутня велика кількість сонячної генерації. На вулиці ще буде тепло, але не спекотно.

«Треба налаштуватися, що все літо ми будемо жити в умовах накшталт тих, які добу тому почались», — сказав він.

Бойко заявив, що, якщо говорити про травень, то обмеження могли розпочатися трохи пізніше, якби не така холодна погода.

Читайте також:
Відключення електроенергії в регіонах — наслідок масованих ракетних атак Росії на об'єкти енергетики (Фото:depositphotos.com/MotionPixxle Studio) Графіки відключень 2024. Як знайти свою адресу на сайтах Yasno та ДТЕК

Дефіцит в енергосистемі та відключення світла в Україні — що відомо

14 травня у всіх областях України запровадили контрольовані аварійні відключення світла через значний дефіцит електроенергії в системі, повідомили в Укренерго. Такі обмеження мали діяти з 21:00 до 00:00.

У КМВА повідомили, що в Києві відключення торкнуться лише 10% споживачів.

Вранці 15 травня НЕК Укренерго знову застосувала контрольовані аварійні відключення світла для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України у період з 6:40 до 09:00.

Пізніше у ДТЕК заявили, що у Києві та області, на Одещині, Донеччині та Дніпропетровщині відключення скасовано, проте ситуація в енергосистемі залишається вкрай важкою.

На 16 травня Укренерго також застосувало ліміти для побутових та промислових споживачів.

Редактор: Дар’я Колесніченко Читати далі