Латвія схвалила передачу Україні нового пакету військової допомоги. Про це повідомила прем'єр-міністерка країни Евіка Сіліня у вівторок, 30 квітня.

Вона зазначила, що до пакету увійдуть зенітні установки NBS, тактичні безпілотні системи спостереження та інші необхідні технічні засоби.

За словами прем'єр-міністерки, це «допоможе покращити як протиповітряну оборону, так і розвідувальні можливості України».

Відео дня

«Кожною поставкою ми підтверджуємо підтримку українського народу в боротьбі проти країни-агресора Росії, яка є найбільшою у світі загрозою миру та безпеці», — написала посадовиця в Х.

Сіліня додала, що Латвія щороку виділяє на підтримку України 0,25% ВВП.

Допомога Латвії Україні

11 квітня президент України Володимир Зеленський і президент Латвії Едгарс Рінкевичс підписали двосторонню безпекову угоду.

16 квітня Евіка Сіліня заявила, що Латвія готується відправити Україні першу партію безпілотників у рамках коаліції дронів.

22 квітня міністр оборони Латвії Андріс Спрудс заявив, що його країна готова надати Україні систему протиповітряної оборони малої дальності.

Читайте також: «Потрібно більше». Кулеба заявив, що Україна та Латвія нарощують спільне виробництво безпілотників

24 квітня Спрудс повідомив, що ініційована Латвією коаліція безпілотників зібрала близько 500 мільйонів євро на дрони для Сил оборони.

29 квітня повідомлялось, що латвійське акціонерне товариство Latvenergo передало Україні обладнання для відновлення енергетичної системи, що постраждала внаслідок російських масованих атак.

Редактор: Катерина Шпак Читати далі