Україна заслуговує на членство в НАТО – Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що Україна заслуговує на членство в НАТО.

"Україна заслуговує на членство в НАТО. І я хочу у вашій присутності ще раз підкреслити один момент: при настанні справедливого світу ніхто не програє", сказав він на пресконференції в Стамбулі в ніч із п'ятниці на суботу після переговорів з президентом України Володимиром Зеленським .

"Український народ на 500-й день війни, який ми зустрінемо незабаром, сміливо захищає територіальну цілісність і незалежність країни. З самого моменту, коли почала виявлятися небезпека зіткнення, ми докладали всіх можливих зусиль, щоб запобігти війні. А починаючи з днів, коли напруга перейшла до гарячих зіткнень, ми заявили про наше відкидання цієї несправедливої війни, яка суперечить міжнародному праву", сказав Ердоган.

"Від анексії на суперечність міжнародному праву Криму до сьогоднішнього дня ми заявляємо про всі платформи про нашу підтримку територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України", наголосив він.

За його словами, Туреччина "надає будь-яку підтримку, щоб Україна стала на ноги. Наші будівельні компанії, які є лідерами цього ринку в Україні, допоможуть нашим українським друзям у відновленні країни".

"Також однією з важливих причин, чому ми з упевненістю дивимось у майбутнє України, є те, що кримські татари завзято борються за свободу своєї країни", наголосив він.