Південна Корея запустить пропагандистське мовлення на кордоні із Північною Кореєю у відповідь на запуски повітряних куль зі сміттям.

Про це повідомляє Yonhap.

Як пише агенція, це буде перший пропагандистський захід поблизу укріпленого кордону КНДР з січня 2016 року, коли південнокорейські військові проводили трансляцію у відповідь на четверте ядерне випробування Північної Кореї. Тоді гучномовці транслювали критику порушень прав людини режимом Кім Чен Ина, новини та пісні в стилі K-Pop, які заборонені у КНДР, що викликало гнівну реакцію Пхеньяна.

Відео дня

«Очікується, що трансляція через гучномовці, яка незабаром відновиться, буде схожа на попередні трансляції», — цитує Yonhap неназваного представника міністерства оборони.

Водночас на тлі підвищеної напруженості між країнами Міністерство оборони Південної Кореї видало екстрений наказ про приведення всіх військ у стан бойової готовності.

Читайте також:
Кім Чен Ин і Володимир Путін (Фото:Кадр із відео New York Post/YouТube) «Жовтневий сюрприз». КНДР може розпочати військові дії перед виборами у США за наполяганням РФ — NBC News

«Сміттєва атака» Північної Кореї

28 травня КНДР почала запускати повітряні кулі зі сміттям на територію Південної Кореї. Таким чином Пхеньян відповів на листівки із закликом повалити північнокорейський режим, які відправлялися кулями з Південної Кореї. Зазначалось, що кулі містили, зокрема недопалки, папір і пластикові пакети.

2 червня віцеміністр оборони Північної Кореї Кім Кан Ір заявив, що КНДР призупинить надсилати повітряні кулі зі сміттям після того, як Сеул пообіцяв «нестерпні» заходи у відповідь.

Кім Кан Ір зазначив, що запуск повітряних куль є контрзаходом проти попередніх кампаній Південної Кореї з розповсюдження листівок проти Пхеньяна.

Загалом КНДР тоді відправила близько 600 повітряних куль.

8 червня Північна Корея відновила відправляння повітряних куль зі сміттям через кордон до Південної Кореї.

Редактор: Микита Днєпровський Читати далі