Голова Координаційної ради благодійної організації 100% Життя Дмитро Шерембей заявив, що співробітники ТЦК зупинили 23-річного водія, який віз медикаменти, і зірвали поставку критичних ліків.

На своїй сторінці у Facebook він розповів, що співробітники Мукачівського ТЦК зупинили фуру з ліками і почали перевірку 23-річного водія.

«Він повідомив, що везе ліки і важливу деталь — при транспортуванні має бути збережено холодовий ланцюг для того щоб препарати не зіпсувались. Якби це сталось — сотні людей могли б постраждати, що мало б непоправні наслідки. Тобто, заради незаконної мобілізації 23 річного водія, була зірвана поставка життєво важливих ліків для людей з ВІЛ», — написав Шерембей.

Відео дня

За його словами, неправомірні дії співробітників Мукачівського РТЦК та СП призвели до зриву поставки препаратів до Тернополя та Івано-Франківська: у середу, 29 травня вантаж ліків не доїхав до місця призначення.

Шерембей зазначив, що за чотири години, під конвоєм, водія змусили пройти ВЛК і вручили повістку з вимогою явитись з речами в Мукачівський військомат на наступний день.

Пресслужба ТЦК, коментуючи інцидент, повідомила у Facebook, що на блокпосту в районі н.п. Нижні Ворота була зупинена вантажівка, за кермом якої був громадянин, який не мав при собі військово-облікових документів.

У ТЦК додали, що згідно чинного законодавства чоловіки від 18 до 60 років повинні при собі мати військово-облікові документи.

Спільною групою оповіщення, яка складається з представників Національної поліції та територіальних центру комплектування та соціальної підтримки, громадянин був доставлений до Мукачівського РТЦК та СП для уточнення військово-облікових даних.

Перевіривши факти, йому була виписана повістка за місцем проживання.

Редактор: Дар’я Колесніченко Читати далі