США продовжуватимуть надавати допомогу Україні на тлі активізації бойових дій у Харківській області.

Про це заявив представник національної безпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу в п’ятницю, 10 травня, повідомляє Reuters.

У Білому домі також припускають, що Росія може готуватися до більш масштабних наступальних дій у Харківській області.

Відео дня

«Звичайно, цілком можливо, що росіяни готуються до більш масштабного нападу на Харків», — заявив він.

Кірбі також додав, що також є занепокоєння з приводу ознак того, що Росія, ймовірно, готується наносити удари по області та місту на великих дистанціях.

10 травня президент США Джо Байден схвалив новий пакет військової допомоги Україні на 400 мільйонів доларів.

Наступ РФ біля міста Вовчанськ Харківської області 10 травня — що відомо

Російські окупанти здійснили спробу штурму на Вовчанському напрямку о 5 ранку 10 травня, повідомляло Міноборони України. У Харківську область направили резервні підрозділи Сил оборони, зараз «тривають бої різної інтенсивності», ЗСУ утримують позиції, розповіли в міністерстві.

До цього Синєгубов підтвердив посилення обстрілів Вовчанська і роботу російських ДРГ. Однак, за його словами, угруповання противника не становить загрози для Харкова.

Читайте також:
Юрій Бутусов у Сєвєродонецьку, червень 2022 року (Фото:Юрій Бутусов via Facebook) «Оборона там не була розгорнута». Ситуація в прикордонні нами програна, росіяни хочуть створити «санітарну зону» — інтерв'ю з Бутусовим

Аналітики DeepState також повідомили, що в районі Харківщини почалася активізація з боку ворога. РФ пробує заходити і закріплюватися в низці населених пунктів уздовж кордону, зокрема, у селах Стрілеча — Красне — Пильна — Борисівка. Також здійснюються спроби заходу ворога в населені пункти Гатище — Плетенівка.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що в Харківській області війська країни-агресора Росії почали контрнаступальні дії. Сили оборони знали про плани ворога, тому зустріли російський штурм вогнем.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі