Автор: Анастасія Печенюк

Генеративна технологія штучного інтелекту від Apple все ще недостатньо розвинена, щоб відповідати можливостям провідних чат-ботів, таких як ChatGPT або Gemini від Google. Компанія співпрацює з OpenAI, щоб закрити цю прогалину.

Історично Apple завжди зосереджувалася на забезпеченні конфіденційності та безпеки. Саме тому компанія пропонувала обробляти завдання штучного інтелекту безпосередньо на пристроях, без залучення хмарних рішень. Цей підхід обмежує можливості Siri (порівняно з продуктами конкурентів, як-от OpenAI і Google) і непростий у реалізації.

Відео дня

Як пише відомий інсайдер Марк Гурман у статті для Bloomberg, генеративна технологія штучного інтелекту від Apple з обробкою на пристрої все ще недостатньо розвинена. Закрити прогалину компанія, ймовірно, збирається, запропонувавши поєднання функцій штучного інтелекту, оброблюваного на пристрої та «хмарах» (через ChatGPT, інтегровану в iOS 18). Про відповідну співпрацю компанії, ймовірно, оголосять на Всесвітній конференції розробників Apple (WWDC) у червні.

Серед нових функцій в iOS 18 очікуються поліпшення розмовних взаємодій голосового помічника Siri, автоматичного підсумовування повідомлень і новинних статей, транскрипції голосових нагадувань. Також прогнозують додавання нових функцій редагування фотографій на основі штучного інтелекту.

Раніше NV Техно писав, що стало відомо про переговори Apple з кількома великими гравцями на ринку ШІ-послуг. Крім OpenAI і Google серед потенційних партнерів називали також Anthropic.

Читати далі