Священники Православної церкви України на тимчасово окупованих територіях продовжують проводити богослужіння підпільно. ПЦУ веде відповідну статистику, розповів предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній в інтерв'ю Радіо Свобода, яке опублікували у неділю, 5 травня.

«Ми на території тимчасово окупованих зараз районів Донецької, Луганської, Херсонської областей ведемо діяльність, але підпільно… Тобто є ще священнослужителі на території цих областей, які підпільно звершують богослужіння», — сказав він.

Відео дня

Водночас на території захопленого Криму українські священники практично призупинили діяльність, додав Епіфаній.

Окупаційна влада, за його словами, переслідує представників ПЦУ. Епіфаній розповів про випадок у Херсонській області, де окупанти катували та вбили отця Степана, який проводив богослужіння у селищі Каланчак.

Читайте також: В Україні менше 10% церков перейшли до ПЦУ після початку великої війни: де найбільше храмів, пов’язаних з РФ — Опендатабот

Місцеві архієреї закликають священників виїжджати з окупованих територій, щоб не наражати їх на небезпеку, додав предстоятель ПЦУ.

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі