Експрезидент США Дональд Трамп може опинитись за ґратами за невиконання вимог суду у справі про виплати порноакторці Стормі Деніелс, повідомляє NBC News у вівторок, 30 квітня.

У матеріалі зазначається, що суддя Верховного суду штату Нью-Йорк Хуан Мерчан визнав Трампа винним у порушенні наказу про заборону будь-яких нападів на присяжних і свідків. Йдеться про серію дописів у соцмережі Truth Social.

Відео дня

За кожен з дев’яти випадків порушень суддя призначив штраф на суму 1000 доларів. Він також попередив, що «не допустить порушень наказу в подальшому» та призначить покарання у вигляді ув’язнення, якщо це буде необхідно.

Читайте також: У березні судові витрати Трампа склали майже 5 млн доларів — Bloomberg

Суддя також заявив, що Трамп має видалити «спірні публікації» із соціальної мережі Truth Social.

Як пише NBC News, указ забороняє експрезиденту США «робити або наказувати іншим робити публічні заяви» щодо присяжних та свідків, які беруть участь у розслідуванні.

22 квітня в Нью-Йорку розпочався судовий процес над Дональдом Трампом у справі про виплату грошей за мовчання порнозірці Стормі Деніелс.

Трамп, коментуючи кримінальний процес проти нього у справі про «приховані гроші», заявив, що цей процес — «комуністичне шоу-суд». Він також назвав звинувачення «відзнакою» і представив себе в ролі мученика для своїх прихильників.

Справа проти Трампа — що відомо

Дональду Трампу висунуто 34 кримінальні звинувачення у фальсифікації документації щодо виплати 130 тис. доларів, яку він зробив у 2016 році зірці порнофільмів Стормі Деніелс за мовчання про ймовірний роман. Звинувачення були висунуті 2023 року окружним прокурором Манхеттена Елвіном Бреггом.

Трамп став першим президентом в історії США, якому після перебування на посаді висунули звинувачення у кримінальній справі.

Він є також фігурантом справ про зрив виборів у штаті Джорджія, зберігання секретних документів у його резиденції Мар-а-Лаго та штурм Капітолія.

24 серпня Трамп став першим президентом в історії США, у якого є магшот — офіційне «фото під арештом». Незважаючи на кримінальні справи, він бере участь у президентських виборах 2024 року.

6 лютого апеляційний суд США в окрузі Колумбія ухвалив, що Дональд Трамп не володіє президентським імунітетом від звинувачень у кримінальній справі, тому його може бути притягнуто до відповідальності.

Редактор: Катерина Шпак Читати далі