Заступник командира батальйону ударних БПаК Ахіллес 92-ї окремої штурмової бригади ім. Івана Сірка Олесь Маляревич в інтерв'ю Radio NV заявив, що ситуацію на Харківщині вдалося повністю стабілізувати.

«Ситуація, дійсно, наразі повністю стабілізована. Ворог намагається штурмувати Вовчанськ, не полишає спроб зайти в місто піхотними підрозділами для того, щоби це перевести в вуличні бої (вони зараз там тривають на околицях), тому що чим більше живої сили маєш, тим легше вести міські бої. Наше завдання — викинути їх за місто і в полі знищити», — заявив Маляревич в ефірі Radio NV.

Відео дня https://www.youtube.com/watch?v=bHsoULfUW4o

Заступник командира батальйону Ахіллес зазначив, що інтенсивність російських штурмів Вовчанська знижується, але «повну картину бачить командування».

Стабілізація ситуації після початку російського наступу на Харківщині

24 травня представник Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС України полковник Ігор Прохоренко заявив, що Сили оборони зупинили російські війська на Харківському напрямку та проводять контрнаступальні дії.

Читайте також:
Удар по Харкову 23 травня (Фото:Олег Синєгубов/Telegram) Тривоги по 16 годин. У Харківській області майже не залишилося безпечних місць — ОВА

«Що стосується Харківського напрямку — противник веде наступальні операції з метою створення буферної зони. Наразі ворог зупинений, ситуація контрольована, проводяться контрнаступальні дії, — сказав він.

Прохоренко додав, що окупанти проводять наступальні дії також на сході Харківщини, планують зі сходу обійти місто Куп’янськ, але успіху не мають.

21 травня в ОСУВ Хортиця заявили, що Силам оборони України вдалося стабілізувати ситуацію у місті Вовчанськ Харківської області. За даними Інституту вивчення війни станом на 23 травня, Україна відвоювала деякі території у Вовчанську.

Редактор: Анастасія Одінцова Читати далі