Ще зарано говорити про ефект на полі бою від наданого США фінансування Україні. Києву потрібен час для того, щоб використати деякі з наданих можливостей.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, представляючи у Сенаті бюджетний запит Пентагону на 2025 фінансовий рік, повідомляє Голос Америки.

За словами Остіна, найважливішими потребами України зараз є засоби протиповітряної оборони та артилерійські боєприпаси. Він зазначив, що Пентагон підготувався, аби «швидко доправити ці речі та підтримати Україну», коли очікував на схвалення фінансування.

Відео дня

«Важко повернути час, але я вважаю, без цієї допомоги Україні було б дуже важко захищатися від переважаючої сили, яка є в росіян», — сказав міністр оборони.

Читайте також:
Запуск ракети ATACMS, архівне фото з Південної Кореї (Фото:8th United States Army/Handout via REUTERS) Історичний крок США. Далекобійні ATACMS таємно передали Україні: яких типів вони бувають, на що здатні і як допоможуть ЗСУ

Він також повідомив, що допомога Ірану та Північної Кореї дозволила Росії відновитися після втрат, завданих їй Збройними силами України. Голова Пентагону зазначив, що Китай допоміг Росії в налагодженні військової промисловості.

«Росія збільшує своє промислове виробництво. Але без допомоги з боку Ірану, Північної Кореї та Китаю, цього, ймовірно, не сталося б такою мірою, як це сталося. Тому ми залучаємо правильні канали, щоб підкреслити нашу серйозну стурбованість щодо КНР та інших, які надають таку підтримку», — відповів Остін.

Військова допомога Україні від США

Президент США Джо Байден 24 квітня підписав законопроєкт, що передбачає $61 млрд підтримки для України, який Палата представників Конгресу перед цим не могла розглянути кілька місяців.

Одразу після підписання Байден заявив, що США почнуть постачання зброї з наступного пакета допомоги Україні протягом кількох годин.

Читайте також: Балістичний «сюрприз» для окупантів. Куди долетять надані Україні ATACMS і в чому їх перевага порівняно з більш далекобійними Storm Shadow

У Пентагоні повідомили, що в пакет допомоги на 1 млрд доларів входять ракети для ППО, боєприпаси для РСЗВ HIMARS, 155-мм артилерійські снаряди, БМП Bradley, бронемашини Humvee, високоточні авіаційні боєприпаси й не тільки.

26 квітня міністр оборони США Ллойд Остін наголосив, що Штати виділять 6 млрд доларів на закупівлю в американської індустрії військової допомоги Україні.

29 квітня президент Володимир Зеленський сказав, що дещо з обіцяної партнерами військової допомоги вже надходить в Україну.

30 квітня видання NYT повідомляло, що Росія намагається збільшити свою перевагу на сході України та прорвати лінію фронту, використовуючи час, поки Україна чекає прибуття першої партії військової допомоги від США.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі