Бійці Головного управління розвідки МО України показали, як знищують росіян під час вуличних боїв у Вовчанську. У четвер, 16 травня, пресслужба ГУР оприлюднила відповідне відео у Telegram.

На кадрах можна побачити, як українські захисники ведуть перестрілку з російськими окупантами у забудовах, внаслідок якої поранення отримав один із українських бійців.

Відео дня

«Бійці групи Стугна спецпідрозділу Тимура ГУР МО України знищують московських загарбників під час оборони прикордонного міста Вовчанськ Харківської області. Доля окупанта — полон, або смерть!» — йдеться в повідомленні.

16 травня голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що українські військові зупинили активне просування ворога у Харківській області.

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що наразі вдалося «додати впевненості» у напрямку Вовчанська Харківської області, ситуація у місті покращилася.

Наступ Росії в Харківській області — що відомо

10 травня о п’ятій ранку російські окупанти намагалися прорвати оборону України під Вовчанськом Харківської області. Про це офіційно заявили в Міноборони України. Там зазначили, що українські захисники відбили атаки ворога.

Президент України Володимир Зеленський сказав, що російські війська почали нову хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку. Він також оголосив, що Україна перекине сили на Харківський напрямок.

Читайте також:
Наслідки одного з нещодавніх ударів по Харкову, 14 травня 2024 (Фото:REUTERS/Vyacheslav Madiyevskyy) Просунулися на 8 км від кордону. РФ скоріше надає перевагу створенню «буферної зони», а не глибшому проникненню на територію України — ISW

12 травня в DeepState повідомили, що росіяни окупували кілька сіл у прикордонних районах Харківщини.

У ніч проти 13 травня Генштаб ЗСУ зазначив, що в районі міста Вовчанськ росіяни мають тактичні успіхи, а загалом ситуація на Харківському напрямку залишається складною.

Інститут вивчення війни вважає, що наступ на Вовчанськ і спроба оточити місто є пріоритетною метою РФ.

15 травня президент України Володимир Зеленський зазначив, що ситуацію на Харківському напрямку вдалося частково стабілізувати. Водночас, за даними ISW, російські війська просунулися щонайбільше на 8 км від кордону у Харківській області.

16 травня Зеленський приїхав у Харків і провів нараду щодо питань безпеки. Глава МВС України Ігор Клименко повідомив про перші випадки полону і страти мирних жителів окупантами у Вовчанську.

Зеленський, коментуючи російський наступ у Харківській області, заявив, що ситуація у регіоні «дуже серйозна».

Він зазначив, що прибув на Харківщину, тому що за останні кілька днів сотні людей в області загинули або отримали поранення, тому для нього було важливо підтримати їх.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі