У США чиновники дедалі частіше вважають, що плани диктатора Володимира Путіна щодо мобілізації військових, у поєднанні з боєприпасами з Пекіна, а також з меншою підтримкою Києва з боку Заходу, можуть принести йому перемогу у війні, пише Politico.

На думку чиновників, це може статися «раніше, ніж очікувалося».

Три чиновники, які знайомі з даними західної розвідки, заявили, що, можливо, це буде не та перемога, яку Путін хотів спочатку, — повне захоплення України.

Відео дня

Однак, до кінця цього року він зможе використовувати свої завоювання, щоб виторгувати вигідні для Москви умови.

Наступ Росії в Харківській області

10 травня о п’ятій ранку російські окупанти намагалися прорвати оборону України під Вовчанськом Харківської області. Про це офіційно заявили в Міноборони України. Там зазначили, що українські захисники відбили атаки ворога.

Також росіяни почали масово обстрілювати прикордонні населені пункти.

Президент України Володимир Зеленський сказав, що російські війська почали нову хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку. Він також оголосив, що Україна перекине сили на Харківський напрямок.

Станом на вечір 10 травня в Генштабі повідомляли, що тривали бої за населені пункти в «сірій зоні».

Уранці 11 травня ЗМІ писали, що російські війська відновили штурмові дії біля села Глибоке на Харківщині.

Того ж дня представник ОСУВ Хортиця Назар Волошин в ефірі телемарафону зазначив, що росіяни на Харківщині локалізовані в «сірій зоні» і вона не розширюється.

12 травня в DeepState повідомили, що росіяни окупували кілька сіл у прикордонних районах Харківщини.

У ніч на 13 квітня Генштаб ЗСУ зазначив, що в районі міста Вовчанськ росіяни мають тактичні успіхи, а загалом ситуація на Харківському напрямку залишається складною.

Редактор: Дар’я Колесніченко Читати далі