Протягом квітня російські військові застосували по українських бійцях 444 боєприпаси з вмістом небезпечних хімічних речовин. Це на 71 випадок більше, ніж за попередній місяць. Про це у пʼятницю, 3 травня, повідомили у Генштабі ЗСУ.

Як зазначають військові, найчастіше «методом доставки» хімзброї є використання безпілотних літальних апаратів переважно зі скидом К-51.

Зазначається, що протягом лютого 2023 року по квітень 2024 року було зафіксовано 1891 випадок застосувань росіянами боєприпасів, споряджених небезпечними хімічними речовинами.

Відео дня Читайте також:
Український військовослужбовець (Фото:REUTERS/Ivan Antypenko) США підтвердили використання Росією хлорпікрину проти України — чим він небезпечний і як реагує світ

У Генштабі підкреслили, що ворог продовжує застосовувати боєприпаси з небезпечними хімічними речовинами, чим порушує Конвенцію про заборону розробки, виробництва, накопичення, застосування хімічної зброї та про її знищення, а також закони та звичаї ведення війни.

1 травня Державний департамент США розширив санкції проти Росії, вказавши, що російські війська застосовували проти ЗСУ заборонену хімічну речовину хлорпікрин на фронті.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі