У вівторок, 11 червня, у Закарпатській області на території відділу прикордонної служби Лужанка прикордонники під час спостереження з БПЛА помітили мікроавтобус на польовій дорозі неподалік від лінії розмежування.

Про це повідомив журналіст Віталій Глагола у Telegram.

За його словами, прикордонники прибули на місце для перевірки і знайшли порожній і відчинений білий Volkswagen з номерами АО4655АІ.

Відео дня

Згодом, під час обстеження території, співробітники ДПСУ знайшли сліди, що вели до кордону з Угорщиною, виявили проріз у паркані та сліди на контрольно-слідовій смузі.

Як виявилося пізніше, група з 18 українців з буса незаконно перетнули кордон. Поліція вилучила автомобіль і відправила його на штрафмайданчик в місті Берегове.

За словами Глагоги, зазначений автомобіль незадовго до інциденту був помічений в Береговому та селі Геча.

Речниця Мукачівського прикордонного загону Леся Федорова в коментарі Українській правді заявила, що наразі угорська сторона не підтвердила незаконного перетину кордону.

Вона також зазначила, що наразі перевіряється інформація й щодо кількості порушників, які могли незаконно перетнути кордон, аби потрапити на територію суміжної країни.

Крім того, у коментарі пресслужби Нацполіції, наданому УП, йдеться, що поліція Закарпаття внесла дані про цю подію в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 2 ст. 332 ККУ (Незаконне перетинання державного кордону групою осіб), авто вилучили як речовий доказ та помістили на спецмайданчик.

За загальним правилом на період дії правового режиму воєнного стану чоловікам — громадянам України, віком від 18 до 60 років, а також жінкам-військовозобов'язаним обмежено виїзд за межі України, крім військовозобов'язаних, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації.

Редактор: Юлія Завадська Читати далі