Віцеміністр оборони Північної Кореї Кім Кан Ір заявив, що КНДР призупинить надсилати повітряні кулі зі сміттям до Південної Кореї після того, як Сеул пообіцяв «нестерпні» заходи у відповідь. Про це повідомляє AP в неділю, 2 червня.

Як зазначили співрозмовники AP, скоріше за все, Південна Корея відновить трансляцію через гучномовець на Північну Корею про «жахливу ситуацію» з правами людини, світові новини та K-pop пісні. Північна Корея вкрай чутлива до подібних трансляцій, адже більшість жителів не мають офіційного доступу до іноземних теле- та радіопрограм, пише AP.

Відео дня

Кім Кан Ір зазначив, що запуск повітряних куль є контрзаходом проти попередніх кампаній Південної Кореї з розповсюдження листівок проти Пхеньяна.

«Ми дали відчути південнокорейцям, як огидно і трудомістко збирати розкидану макулатуру», — заявив Кім.

Він також зауважив, що якщо південнокорейські активісти знову розповсюджуватимуть пропагандистські листівки проти Північної Кореї, то Пхеньян відновить польоти своїх повітряних куль на південь.

Читайте також: КНДР запустила близько десяти балістичних ракет у бік Японського моря

З вечора 1 червня Північна Корея відправила близько 600 повітряних куль зі сміттям до Південної Кореї. Зазначалось, що кулі містили, зокрема недопалки, папір і пластикові пакети.

28 травня КНДР запустила понад 150 повітряних куль зі сміттям на територію Південної Кореї. Таким чином Пхеньян відповів на листівки із закликом повалити північнокорейський режим, які відправлялися кулями з Південної Кореї.

Редактор: Катерина Шпак Читати далі