13 травня 2002 року пішов із життя видатний тренер в історії не лише українського, а й світового футболу. Матч чемпіонату України між запорізьким Металургом та київським Динамо став останнім у житті Валерія Лобановського.

Валерію Васильовичу стало погано прямо на тренерській лаві. Його на швидкій допомозі відвезли до лікарні, де діагностували інсульт. Найкращі лікарі країни боролися за життя легендарного тренера… 13 травня Лобановський помер у Запоріжжі. Йому було 63 роки.

Відео дня Читайте також: Доля «інопланетян» з Динамо-86: Яремчук програв мільйон доларів, Чанов будував дороги, а Рац продавав хімію

Сучасники знаменитого тренера казали, що Лобановський випередив час. І не дивно, адже саме це було метою метра.

«Копіювати привабливі зразки, наздоганяти когось — безперспективне заняття. Випереджати — ось надихаючий сенс роботи», — говорив Лобановський.

Валерій Васильович входить до десятки найкращих тренерів в історії футболу за версією World Soccer, France Football, FourFourTwo та ESPN. На початку 2017 року УЄФА включив його до списку десяти найкращих тренерів європейського футболу з моменту заснування організації у 1954 році.

Металург Запоріжжя — Динамо Київ — 1:3

Голи: Демченко, 17 — Чернат, 5, Гавранчич, 51, Белькевич, 73

7.05.2002. Запоріжжя. 8600 глядачів.

Металург: Глущенко, Мельник, Іванов (Губрієнко, 78), Ратій (Бугай, 66), Беньо, Лапко, Модебадзе, Демченко, Савінов (Акопян, 60), Годін, Смирнов.

Динамо: Рева, Боднар, Головко, Федоров, Дмитрулін (Несмачний, 89), Гусін, Гавранчич, Пєєв (Гіоане, 71), Чернат, Белькевич, Шацьких (Ідахор, 65).

https://www.youtube.com/embed/_0ChspFtkZs Редактор: Любомир Луканюк Читати далі