Фільм Культурний квест: Україна (Culture Quest: Ukraine) отримав денну премію Еммі у номінації Видатна спеціальна програм, творена для денного ефіру.

Епізод американського телешоу Culture Quest, в якому розповідалося про українську культуру під час війни, Culture Quest: Ukraine отримав престижну денну премію Еммі, яку вручає Американська національна академія телевізійних мистецтв і науки. Автором телешоу є ведучий Ієн Грант, який особисто приїхав в Україну знімати свій фільм. Героями епізоду по Україну стали представники української культури: Ната Жижченко (ONUKA), директорка Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта, артмеджерка Катя Тейлор, мисткині Сестри Фельдман, проєкт Дерев’яне мереживо Чернігова.

Відео дня

«Для нас велика честь, що наш епізод Культурний квест: Україна отримав Еммі за Видатний денний спеціальний випуск. Безсумнівно, перемога супроводжується гірко-солодкими емоціями в порівнянні з холодною реальністю війни, яка триває в Україні. І неможливо сказати, наскільки я хотів би, щоб мої українські друзі були на сцені Еммі, щоб особисто отримати цю нагороду… але це просто не та реальність, у якій зараз живуть українці», — зазначив автор фільму Ієн Грант.

Він подякував українським учасникам зйомок, зокрема Олесі Островській-Лютій та Наті Жижченко не тільки за інтерв'ю в телешоу, а й за організацію зйомок в Україні.

У фільмі звучить музика ONUKA, НАОНІ, KAZKA, Океан Ельзи і ДахаБраха.

«Це насправді визначна подія та можливість відкрити світові нашу культурну спадщину і нагадати про Україну в черговий раз! Щиро дякую Яну за цю роботу!», — написала ONUKA у себе в Instagram, радіючи нагороді.

Фільм доступний також для перегляду в YouTube,

https://www.youtube.com/watch?v=_mss_0Fbntw Редактор: Юлія Найденко Читати далі