Пітер Дікінсон

Пітер Дікінсон

Науковий співробітник Atlantic Council, видавець журналів Business Ukraine і Lviv Today

Що робитиме Володимир Путін у разі перемоги в Україні?

Що робитиме Володимир Путін у разі перемоги в Україні? Останніми місяцями дедалі більше західних політиків доходять висновку, що перемога Росії майже напевно призведе до розширення війни вглиб Європи, оскільки Путін прагне переписати чинний світовий порядок і продовжити свій хрестовий похід за повернення «історично російських земель».

Відео дня

Усвідомлення цього факту сприяє посиленню підтримки України, а такі лідери, як президент Франції Еммануель Макрон, тепер відкрито попереджають про те, що перемога Росії матиме катастрофічні наслідки для решти Європи.

Звичайно, не всі в цьому впевнені. Багато скептиків указують на те, як напрочуд слабко проявила себе російська армія під час вторгнення в Україну та стверджують, що Путін явно не в тому становищі, щоб затівати подальші військові авантюри. На думку тих, хто сумнівається, очевидні труднощі Росії в Україні означають, що Москву не можна розглядати як реальну загрозу для набагато потужнішої військової могутності альянсу НАТО. Дехто переконаний, що будь-який прямий напад Росії на Захід буде рівносильним самогубній місії.

Читати далі