Автор: Анастасія Печенюк

Apple анонсувала нову операційну систему macOS 15 Sequoia зі штучним інтелектом Apple Intelligence та функцією дзеркального відображення iPhone.

Нова macOS Sequoia включатиме Apple Intelligence, набір функцій ШІ, які працюють на iPhone, iPad та iOS. Це, зокрема, Writing Tools, загальносистемна функція, яка може підсумовувати текст в електронних листах та інших програмах і автоматично створювати чернетки відповідей на електронні листи. Також з’явиться розумніша Siri. Голосовий помічник зможе діяти замість користувача у додатках і отримувати контекстну інформацію на основі його особистої інформації. Це працює як з голосовими, так і з текстовими командами.

Відео дня Крім цього, буде додано підтримку дзеркального відображення iPhone, яке дозволяє отримувати доступ до iPhone і керувати ним із Mac. Як повідомляє Apple, за допомогою неї можна переглядати телефонні сповіщення та відповідати на них на Mac, перетягувати текст і зображення між двома пристроями. Під час використання дзеркального відображення iPhone залишатиметься заблокованим.Бета-версія macOS 15 для розробників доступна від сьогодні, а публічні бета-версії з’являться у липні. Повна версія вийде восени 2024 року. Читати далі