Додаток Резерв+ можна буде пред’явити під час перетину кордону з другої половини червня.

Про це розповів речник Міністерства оборони старший лейтенант Дмитро Лазуткін в ефірі Суспільне.

Він уточнив, що з 19 червня в Резерв+ генеруватиметься QR-код, який можна буде використовувати під час перетину державного кордону.

Відео дня

«Відповідно до того моменту будемо сподіватися, що буде все погоджено, щоб на кордоні теж пропускали саме цим документом, і що він буде відповідати паперовому», — сказав Лазуткін.

Читайте також:
Мобілізація в Україні нині відбувається за оновленими правилами (Фото:REUTERS/Valentyn Ogirenko) Усе про VIN-коди, Резерв+ і дії після оновлення даних: роз’яснення найпроблемніших питань від Міноборони та юристів

За його словами, зараз застосунок можна використовувати тільки для оновлення даних.

«Крім того, якщо його вимагатимуть пред’явити представники поліції або ТЦК і СП, то його можна буде показувати і вважатиметься, що людина, яка оновила дані, виконала законну вимогу», — пояснив спікер.

23 травня голова Держприкордонслужби Андрій Демченко заявив, що прикордонники під час перевірки документів для виїзду з України не беруть до уваги дані з застосунку Резерв+, а вимагають виключно паперові військові квитки.

Додаток Резерв+ для оновлення даних ТЦК — що відомо

18 травня в Україні запустили застосунок Резерв+, у якому можна оновити облікові дані для ТЦК і СП. Згідно з новим законом про мобілізацію, усі військовозобов'язані громадяни у віці 18−60 років мають оновити дані протягом 60 днів — до 16 липня. У документи військовозобов'язаних вклеюватимуть VIN-коди (штрих-коди).

Станом на 22 травня 805 тисяч громадян України оновили свої дані в застосунку Резерв+. Авторизувалися в застосунку — понад мільйон українців.

Планується, що в Резерв+ з’являться електронний аналог військового квитка, а також послуги рекрутингу.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі