Череватий: на Лимансько-Куп'янському напрямку за добу відбулося два зіткнення, на Бахмутському - не було

На Лимансько-Куп'янському напрямку за добу відбулося два бойові зіткнення, але ворог продовжував вести потужний артилерійський обстріл, на Бахмутському бойових зіткнень не було, повідомив речник Східного управління військ Збройних сил України Сергій Череватий.

"Ворог напередодні декілька діб намагався активно штурмувати наші позиції на Лимансько-Куп'янському напрямку, отримав потужну відсіч. За цю добу ворог зменшив свої наміри, було лише два бойові зіткнення. Але найактивнішим ворог був на Лимансько-Куп'янському напрямку в артилерійському ураженні наших позицій. 535 разів з артилерії різних калібрів і систем він бив по наших позиціях, 13 авіанальотів відбулося", повідомив Череватий в ефірі національного телемарафону в п'ятницю.

За його словами, під час відбиття атак ворога 31 окупанта було знищено, 67 дістали поранення. Також було підбито танк Т-72, гаубицю "Гіацинт-Б", 82-мм міномет, три автомобілі з боєприпасами.

У свою чергу на Бахмутському напрямку бойових зіткнень за добу не було. Проте противник 282 рази обстріляв українські позиції з артилерії та здійснив чотири авіанальоти.

"Наша артилерія вела контрбатарейну боротьбу та ураження противника. Вдалося знищити 60 окупантів, 141 поранити та одного взяти в полон", повідомив речник. Також було знищено сім гаубиць, дві САУ, протитанкову гармату "Рапіра", БПЛА типу ZALA, три склади з боєприпасами, два командно-спостережні пункти мінометної батареї та стрілецької роти", сказав речник.