Міністерство внутрішніх справ РФ оголосило в розшук колишнього президента України та народного депутата Петра Порошенка.

Про це у суботу, 4 травня, повідомило російське пропагандистське агентство ТАСС та опублікувало відповідний скриншот із бази МВС РФ.

На ньому зазначається, що Порошенка оголосили в розшук за статтею Кримінального кодексу, опубліковано фотографію колишнього президента та його дані.

Відео дня ТАСС / Telegram Фото: ТАСС / Telegram

Сам Порошенко назвав своє оголошення в розшук у Росії «визнанням і майже бойовою нагородою». Він вважає, що це свідчить про здобуття «високої оцінки його діяльності в останні роки».

«До речі, стаття (за якою його оголосили в розшук — ред.) не зазначена, тому сподіваюся, що за патріотизм і любов до України», — заявив Порошенко.

4 травня також стало відомо, що МВС РФ оголосило в розшук президента України Володимира Зеленського, секретаря РНБО України Олександра Литвиненка та командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що російські повідомлення про оголошення МВС РФ у розшук президента України Володимира Зеленського є свідченням відчаю російської державної машини та пропаганди.

У грудні 2023 року росіяни почали розшукувати начальника Головного управління розвідки МО України Кирила Буданова.

Редактор: Вікторія Горьова Читати далі