Легенда львівських Карпат та ексгравець збірної України Ігор Худоб’як висловився щодо протистояння Шахтаря та Динамо на Арені Львів. На нашому сайті можна глянути онлайн-трансляцію матчу, який розпочнеться 11 травня о 18:00.

Читайте також: Шахтар — Динамо: де і коли дивитися головний матч УПЛ

«Гірники» посідають перше місце в чемпіонаті, випереджаючи столичний клуб на чотири очки. У разі тріумфу над Динамо Шахтар достроково завоює золото УПЛ сезону 2023/24. Однак перемога киян у цьому поєдинку скоротить відставання команди Шовковського від донеччан до одного залікового пункту, що зробить кінцівку сезону запеклою.

Відео дня

Журналіст NV Андрій Павлечко ексклюзивно поспілкувався Ігорем Худоб’яком. Колишній футболіст збірної України спрогнозував результат матчу та розповів, що потрібно зробити Динамо, щоб перемогти Шахтар.

— Шахтар здобув вже 14 перемог поспіль в УПЛ. Остання поразка Динамо у чемпіонаті була як раз від «гірників». Чи зможуть кияни взяти реванш та перервати божевільну серію донецького клубу?

Думаю, гра буде дуже цікавою. У Шахтаря чудова серія з перемог, але й у Динамо теж хороша безпрограшна серія. Думаю, що киян зможуть перервати її й матч закінчиться нічиєю.

— Якщо Шахтар збереже перевагу над Динамо у чотири очки, можна буде вже після фінального свистка нагороджувати "гірників" золотими медалями? Чи все ж у киян будуть певні шанси зачепитись за чемпіонство?

У Динамо будуть шанси на чемпіонство, бо в Шахтаря останні ігри досить непрості, також матч фіналу у Кубку України. Це все буде впливати. Тому вітати Шахтар з чемпіонством буде зарано.

— А якщо Динамо все ж виграє у Шахтаря. Як перемога киян вплине на гірників? Те, що Динамо буде відставати від них на одне очко змусить їх більше хвилюватися за результати Динамо в останніх іграх, ніж за свої?

Звичайно, перемога киян негативно вплине на гірників, але в них буде один бал в запасі, тому все в їхніх руках. Думаю, що Шахтар буде концентруватися на своїй грі, а не відволікатися на результати Динамо.

— Що потрібно зробити Динамо для перемоги над Шахтарем?

Динамо потрібно грати у свою гру. Вони зараз в хорошій формі. Моменти й шанси для взяття воріт будуть, треба забивати більше, ніж Шахтар. Також не потрібно давати гірникам добре зіграти в атаці, добре обороняючись, — сказав Худобʼяк.

Читайте також: «Вони цього не зроблять». Що може завадити донецькому Шахтарю стати чемпіоном України

Раніше експерт спрогнозував точний рахунок головної битви сезону між Шахтарем та Динамо.

Редактор: Андрій Павлечко Читати далі