Причиною, через яку Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм не зміг поїхати у відрядження на конференцію до Берліна, стала урядова нарада за участю Агентства відновлення.

Як повідомляє ЕП з посиланням на джерела, нарада була запланована на 12 червня. Однак, за словами Найєма, він не отримав офіційного запрошення і дізнався про нараду тільки після відмови.

Відео дня За словами Найєма, прем'єр-міністр особисто відхилив його прохання про відрядження до Берліна, не назвавши причину. Однак джерела ЕП в уряді повідомляють, що на 12 червня було призначено нараду в уряді щодо виконання Агентством відновлення робіт з облаштування інженерно-технічного захисту другого рівня на об'єктах критичної інфраструктури та енергетики. Читайте також: Мустафа Найєм Мустафа Найєм Як вплинула війна на статки російських мільярдерів

«Там мав бути заслуханий звіт агентства. Саме тому прем'єр-міністр не погодив відрядження керівника агентства», — зазначають джерела.

Водночас у коментарі ЕП Мустафа Найєм заявив, що йому не було відомо про необхідність підготовки звіту щодо роботи з облаштування інженерно-технічного захисту. Не було навіть офіційного листа чи запрошення на нараду. Він дізнався про це тільки в неділю, 9 червня, через секретаря.

Раніше повідомлялося, що 9 червня ввечері стало відомо про те, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відхилив прохання Найєма про відрядження.

«Прем'єр-міністр особисто відхилив моє прохання про відрядження до Берліна без пояснення причин», — повідомив Найєм. На момент появи новини канцелярія прем'єр-міністра не відповіла на запит про коментар.

Найєм планував узяти участь у дискусіях, а також у зустрічі, організованій PricewaterhouseCoopers LLP з більш ніж 100 німецькими компаніями, щоб обговорити перспективи відновлення України, проблеми та прозорість.

10 червня джерело NV повідомило, що Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм написав заяву про звільнення.

Голова Державного агентства відновлення і розвитку інфраструктури Мустафа Найєм підтвердив інформацію про те, що написав заяву про звільнення і зробив офіційну заяву.

У розпорядженні редакції NV Бізнес опинилася фотокопія розпорядження про відмову Найєму у відрядженні до Берліна, підписаного Шмигалем.

Джерело NV Фото: Джерело NV Редактор: Олена Коваленко Читати далі