Зурабішвілі закликала негайно припинити розгін протесту в Тбілісі

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі закликала припинити розгін акції протесту в Тбілісі проти скандального «закону про іноагентів».

Про це повідомляють Новини Грузії та Міністерство внутрішніх справ Грузії.

У своєму зверненні до міністра внутрішніх справ, президент Грузії Зурабішвілі закликала «негайно припинити розгін мирної демонстрації, використання надмірної сили і насильства проти молоді, яка прийшла на акцію без зброї».

Відео дня Читайте також:
Протести в Тбілісі (Фото:REUTERS/Irakli Gedenidze) У Грузії тривають мітинги проти «закону про іноагентів», були сутички з поліцейськими

Вона зазначила, що демонстрація не становила загрози громадському порядку.

Зурабішвілі також звернулася до Народного захисника Грузії з вимогою «негайно втрутитися, щоб припинити будь-які невиправдані та надмірні дії спецназу».

«Соромно протистояти молоді, коли виступаєш від імені народу. Соромно використовувати релігію для виправдання насильства на Страсному тижні», — наголосила президентка.

У своєму Twitter (X) Зурабішвілі поклала відповідальність за події — на уряд.

«Абсолютно необґрунтоване, неспровоковане і непропорційне застосування сили проти мирних протестувальників у Тбілісі. Повна відповідальність лягає повністю на уряд. Грузинський народ позбавлений права на мирний протест», — йдеться в її публікації.

Читайте також:
У Грузії не вщухають масові протести проти законопроєкту про «іноземних агентів» (Фото:REUTERS/Irakli Gedenidze) У Грузії почали розганяти протестувальників проти закону «про іноагентів»

Тим часом у МВС країни заявили, що акція протесту мітингувальників на проспекті Руставелі біля будівлі парламенту в Тбілісі «вийшла за рамки, встановлені законом про свободу слова та мирних зібрань, і набула насильницького характеру».

Редактор: Дар’я Харченко Читати далі