Німецька поліція заявила, що знайшла тіло 9-річної українки Валерії, яка зникла 3 червня дорогою до школи.

Про це повідомляє німецька газета Sächsische Zeitung.

Зазначається, що тіло дівчинки знайшли приблизно в чотирьох кілометрах від її будинку.

За даними слідства, Валерія стала жертвою злочину. Правоохоронці виключають сексуальне насильство.

Відео дня

Наразі поліція розслідує справу як вбивство або ненавмисне вбивство. Затриманих та підозрюваних у справі поки що немає.

Німецький таблоїд Bild пише, що зараз розслідування «зосереджене на колі спілкування сім'ї».

«Ми впевнені в тому, що загибла — зникла дев’ятирічна Валерія. Ми висловлюємо найглибші співчуття її родині. Валерія стала жертвою злочину. Ми розслідуємо вбивство», — сказав комісар поліції Карстен Кемпф.

11 червня поліція знайшла бездиханне тіло у лісі між районом Россвайн у Маліч і районом Дебельн у Гермсдорфі, що у Саксонії.

Зникнення 9-річної Валерії у Німеччині: що відомо

У німецькій Саксонії понад тиждень не могли знайти дев’ятирічну дівчинку з родини українських біженців, яка зникла дорогою до школи у місті Дебельн.

Востаннє Валерію бачили близько 06:50 3 червня.

Вона мала сісти на звичайний міський автобус, яким щодня їздила на навчання. Утім, до школи того дня вона так і не прийшла.

Поліція оприлюднила фотографію та прикмети дитини, дані про її зріст та одяг у день зникнення. У повідомленні зазначено, що дівчинка говорила «ламаною німецькою».

Пошукову операцію проводили як у Дебельні, так і в інших містах федеральної землі Саксонія, а також за межами Німеччини — у Польщі та Чехії.

Слідство зʼясовувало, чому школа із запізненням повідомила про зникнення дівчинки. Про те, що Валерія зникла, повідомила її мати, після того як дівчинка не повернулася додому після школи.

Валерія приїхала до Німеччини з України разом із мамою в 2022, у Німеччині також перебуває її бабуся, тоді як батько знаходиться в Україні. Як повідомила німецька преса, він служить у ЗСУ, з моменту зникнення доньки йому надали відпустку. Наразі він мешкає у Дніпропетровській області та намагається отримати необхідні документи для поїздки в Німеччину.

Редактор: Єва Сластнова Читати далі