У німецькому місті Дебельн (Саксонія) третю добу шукають дев’ятирічну дівчинку Валерію, яка зникла вранці 3 червня дорогою до школи. Хоча поліція поки не називає її громадянство, німецькі ЗМІ пишуть, що зникла дівчинка «з української родини».

В офіційному повідомленні поліції Саксонії (земля на сході Німеччини) йдеться про те, що востаннє Валерію бачили близько 6:50 у понеділок, 3 червня.

Вона прямувала в школу та мала сісти на звичайний міський автобус, яким щодня їздила на навчання. Утім, чи скористалася дівчинка автобусом в той день, залишається невідомим.

Відео дня Читайте також:
Німецька поліція (Фото:D Mak/www.flickr.com) У Німеччині знайшли мертвою 27-річну біженку з України, її матір і дочку-немовля шукають

Родина звернулася в поліцію із заявою про зникнення дівчинки 3 червня невдовзі після того, як вона вчасно не повернулася зі школи. Згодом з’ясувалося, що на уроках її також не було. Наразі у правоохоронних органів немає жодних даних про місцеперебування дівчинки від ранку понеділка.

Поліція оприлюднила фотографію та прикмети дитини, дані про її зріст та одяг у день зникнення. У повідомленні зазначено, що дівчинка говорила «ламаною німецькою».

Пошуки в місті Дебельн були розпочаті негайно, правоохоронці залучили гелікоптер та спеціально навчених собак. В операції взяли участь до 70 фахівців, місцеві водойми обстежили водолази.

Як пише портал Sächsische.de з посиланням на спікера місцевої поліції Анджея Ридзіка, окрім пошуків у самому Дебельні були також проведені «заходи поза межами міста». «Причиною цього є те, що родина Валерії походить з України», — додає видання. Офіційно поліція не озвучувала громадянство дівчинки.

Про те, що Валерія є дитиною з української родини, пишуть також німецькі видання Bild та Fokus. Вони вказують, що поліція «не виключає злочину». Зокрема правоохоронці перевіряють повідомлення про підозрілий випадок, який стався з іншою школяркою з Дебельна минулого тижня. 29 травня восьмирічна учениця однієї з початкових шкіл повідомила, що біля навчального закладу до неї підійшов незнайомець, що вийшов з темної автівки. Він помітив, що дівчинка гладила кота, і нібито запропонував їй показати інших котів.

Поки слідчі не знайшли жодних доказів, які б могли свідчити про причини зникнення дитини, і зосередилися на аналізі інформацію від свідків. Батьки дівчинки та правоохоронці також звернулися до громадськості з проханням про допомогу у розшуках.

Редактор: Інна Семенова Читати далі