У п’ятницю, 7 червня, збірна України проведе товариський поєдинок проти національної команди Польщі.

Головний тренер української команди Сергій Ребров поділився очікуваннями від матчу.

— Який склад ми можемо очікувати завтра? Чи будуть зміни?

— Зміни точно будуть. У нас є три гри, щоб перевірити всіх кандидатів.

Відео дня Читайте також: «Стане сюрпризом»: Шевченко назвав мету України на Євро-2024

— Наскільки важливою для вас є гра саме в Польщі?

— Я завжди висловлюю подяку полякам, ми багато ігор тут проводимо. Польща багато допомагає Україні, нашому народу, ми дуже вдячні їй за це. Є багато поляків, які приходять на наші матчі, підтримують нас. Нам дуже комфортно тут грати.

— Як ви будете мотивувати своїх футболістів?

— У ситуації, в якій зараз наша країна, гравцям не потрібні якісь мотиваційні промови. Іноді ми показуємо їм звернення наших бійців. Ми всі розуміємо, що в Україні сьогодні футбол не на першому місці. Усі футболісти, які представляють зараз нашу країну, розуміють, для кого і для чого вони це роблять. Їм не потрібна додаткова мотивація. Щодня вони дивляться новини, дивляться, як росія знищує наші міста, вбиває наших дітей

Я завжди нагадую, що ми представляємо велику державу, ми боремося за свою незалежність. Гравці на футбольному полі показують, що Україна хоче бути в європейській родині. Тому потрапляння на Євро — великий крок для того, щоб наша країна увійшла до ЄС.

Читайте також: Після програшу 10 тисяч доларів. Друг Мілевського з обережністю спрогнозував результат матчу Україна — Польща

— Чи додає вам мотивації нещодавня перемога Олександра Усика?

— Ми всі вболівали за Олександра, бачили, яким був бій. Дуже важлива перемога для всіх нас. Він не просто переміг, а переміг дуже красиво. Тому ця перемога також надихає наших гравців, адже вони побачили, як у світі ставляться до України. Усі наші футболісти бачать, що вони дійсно можуть зробити для України на Євро.

— Чи є нинішня збірна України найсильнішою в історії?

— У нас багато молодих гравців, у цієї збірної дуже великий потенціал. Подивимося, як ми розкриємо себе на чемпіонаті Європи. Це дуже перспективна команда на майбутнє, ми будемо її будувати, намагатимемося показувати результат із молодими й досвідченими футболістами.

— Опишіть сильні сторони збірної Польщі. Кого виділите серед гравців?

— Усім у Європі спаде на думку Роберт Левандовський, тому що це яскравий футболіст, легенда. Збірна Польщі заслужила вихід на Євро, незважаючи на труднощі у кваліфікації. Ця команда має виконавців високого рівня. Для тренера важливо зробити зі своїх підопічних збірну, думаю, йому це вдалося у відбірковому циклі. Коли я свого часу грав проти збірної Польщі, то ми, напевно, програли всі матчі. Тому тут дуже індивідуально сильні гравці, дуже важливо їх організувати.

Читайте також: Гарматний гол та ідеальний прохід. Олімпійська збірна України знищила Італію — відео

На нашому сайті буде доступна онлайн-трансляція зустрічі, яка розпочнеться о 21:45 за Києвом.

Редактор: Дмитро Данець Читати далі