Внаслідок зіткнення потяга Прага — Кошице з вантажним потягом у Чехії, постраждалих серед пасажирів, які слідували до українського Чопа, попередньо, немає. Про це сказано у заяві Укрзалізниці у четвер, 6 червня.

У компанії пояснили, що причіпні вагони поїзда RegioJet, у яких пасажири їхали до України, знаходяться всередині, тому, ймовірно, жертв та серйозно поранених серед цих людей немає.

Відео дня

«Укрзалізниця тримає контакт із чеським оператором для максимальної допомоги пасажирам із подальшими пересадками. Деталі аварії уточнюються», — говориться у повідомленні.

Прогнозується затримка поїзда RegioJet Прага — Перемишль, з якого більшість пасажирів пресаджуються на поїзди до України. Укрзалізниця працює над організацією перевезення пасажирів поїздів, які затримаються, до місць призначення, додали в УЗ.

Раніше 6 червня чеські ЗМІ повідомили про зіткнення біля нової станції Пардубіце пасажирського поїзда RegioJet 1021 з вантажним ČD Cargo.

Попередньо, загинули четверо людей і 20 — дістали поранення, серед яких — багато дітей, повідомили рятувальники. Екстрені служби задіяли вертольоти. Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала висловив співчуття всім постраждалим.

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі