У відкритому доступі з’явились супутникові знімки російського аеродрому Оленья у Мурманській області, судячи по фото, росіяни можуть готуватися до масованого ракетного удару по Україні, повідомляє Defense Express.

Знімки свідчать, що на аеродромі станом на середу, 15 травня, було зафіксовано 12 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, 13 стратегічних бомбардувальників Ту-22М3, один Ту-160 та два військово-транспортні літаки Ан-12.

Відео дня

Defense Express вказує, що на це слід звернути особливу увагу, оскільки авіабаза Оленья виступає однією із основних для ВКС РФ під час виконання масованих ракетних ударів по Україні.

Видання пише, що може відштовхнутись від оцінок, які в різний час заявляли Міноборони Великої Британії та ГУР про те, що в строю стратегічної авіації ВКС агресора лишається орієнтовно по 40 бомбардувальників типів Ту-95МС і Ту-22М3.

Читайте також: Обстріли з літаків. ГУР ідентифікувало військових РФ, причетних до ракетних ударів по Україні

І з цього випливатиме, що на даний момент окупанти зібрали на аеродромі Оленья фактично третину від загальної кількості боєздатних бомбардувальників цього типу.

Defense Express пише, що сам факт розміщення третини від боєздатного флоту Ту-95МС і Ту-22М3 на настільки віддаленому аеродромі, може свідчити не тільки про сам факт підготовки РФ до нових ударів по критичній інфраструктурі України. Але й також — на прагнення рашистів вивести свої найбільш цінні літаки з-під потенційного удару далекобійних дронів-камікадзе в розпорядженні Сил оборони України.

Редактор: Дар’я Колесніченко Читати далі