За цим рецептом можна приготувати альтернативу на класичний французький салат нісуаз. Це дуже спрощена версія класики і все, що вам потрібно — це відварити картоплю та квасолю, які можна готувати в одній каструлі.

За бажанням додайте в салат варені яйця. Тепла заправка допомагає овочам у цій страві глибше увібрати всі смаки, завдяки чому салат виходить насиченим і легким водночас.

Відео дня

Як приготувати простішу версію французького салату нісуаз

Інгредієнти:

1 великий зубчик часнику, подрібнений

2 філе анчоусів, нарізані

1⁄4 ч. л. солі, більше за потреби

2 ст. л. лимонного соку

3⁄4 ч. л. тертої лимонної цедри

1⁄2 ч. л. діжонської гірчиці

1⁄3 склянки оливкової олії, за потреби більше

200 г дрібної червоної картоплі

300 г зеленої квасолі або стручкової квасолі

1 ст. л. дрібно нарізаного базиліка

8 редисок, нарізаних часточками, або 1 тонкий огірок, очищений і нарізаний

2 великі стиглі помідори, нарізані часточками

200 г тунця, упаковані в оливковій олії, без води

4 круто зварених яйця (за бажанням)

1⁄2 склянки оливок каламата без кісточок, нарізаних скибочками

Чорний перець, за смаком

Морська сіль, за смаком

Розібране листя базиліка, за смаком

Читайте також:
Середземноморський салат з макаронів (Фото:genious2000de/depositphotos) З макаронами. Як приготувати вишуканий середземноморський салат: корисно і надзвичайно смачно

Спосіб приготування:

1. Для заправки плоскою стороною ножа роздушіть зубчик часнику, філе анчоусів і сіль на пасту. Перекладіть в невелику миску, додайте лимонний сік, цедру і гірчицю. За допомогою вінчика повільно вливайте та розмішуйте оливкову олію. За необхідності посоліть заправку.

2. Покладіть картоплю в середню каструлю і залийте її 2−3 сантиметрами холодної води. Посоліть воду і доведіть до кипіння. Коли вода закипить, продовжуйте варити картоплю до м’якості, поки вона не стане м’якою, ще 10−15 хвилин.

3. В останню 1 хвилину варіння додайте квасолю (якщо ви використовуєте звичайну стручкову квасолю, додайте її в останні 2−3 хвилини варіння, залежно від того, наскільки вона тонка). Відцідіть воду і дайте овочам охолонути, поки вони не стануть достатньо прохолодними, але ще досить теплими.

4. Розріжте картоплю навпіл, перекладіть в невелику миску разом із зеленою квасолею і полийте частиною (але не всім) заправки. Коли все повністю охолоне, додайте подрібнений базилік.

5. На велику тацю або чотири окремі тарілки викладіть картоплю і зелену квасолю, редиску або огірки, помідори і тунець, а також зварені круто яйця, якщо використовуєте. Зверху розкладіть оливки і полийте вінегретом, що залишився. Подавайте, прикрасивши чорним перцем, морською сіллю і порваними листочками базиліка.

Редактор: Тетяна Денисенко Читати далі