В Ізраїлі підтвердили, що журналіст із сектору Гази Абдалла Альджама був учасником терористичного угруповання ХАМАС й утримував у себе вдома трьох заручників — Альмога Меїра-Яна, Андрія Козлова, і Шломі Зіва.

Про це повідомило The Times of Israel 10 червня.

За даними видання, заручників звільнили під час спецоперації ЦАХАЛ 8 червня. Альджамал утримував людей разом зі своєю родиною.

Відео дня

За словами керівника Euro-Med Human Rights Monitor Рамі Абду, бійці ЦАХАЛу вбили Альджамала, його дружину та батька під час штурму 8 червня.

За даними ізраїльського видання, Альджамал працював прессекретарем Міністерства праці в секторі Гази. Він співпрацював з Хронікою Палестини, для них написав кілька статей про загибель палестинців у секторі Гази.

8 червня ізраїльські військові звільнили чотирьох заручників в секторі Гази, які були захоплені терористами угруповання ХАМАС 7 жовтня 2023 року. Серед звільнених була Ноа Аргамані, яку взяли у заручники на фестивалі електронної музики за 30 кілометрів від сектору Гази.

3 червня ЦАХАЛ повідомив про вбивство чотирьох осіб терористами ХАМАС. Тоді зазначалося, що Амірам Купер, Хаїм Перрі, Йорам Мецгер і Надав Поплевелл були вбиті, будучи заручниками ХАМАС.

Читайте також:
Удар Ізраїлю по Рафаху (Фото:REUTERS/Reuters TV TPX) В ЄС заговорили про санкції проти Ізраїлю за удари по сектору Гази — Politico

Того ж дня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявляв, що країна може призупинити війну в секторі Гази на 42 дні для звільнення заручників.

Переговори про припинення вогню в секторі Гази та звільнення заручників — що відомо

17 квітня телеканал NBC News заявив, що переговори про припинення вогню і звільнення ізраїльських заручників в секторі Гази «майже заморожені».

Читайте також: У Рафаху виявили тіло 22-річної німкені Шані Лук, яку вбили бойовики ХАМАС

Нетаньягу неодноразово говорив, що Ізраїль не погодиться на повне виведення військ ЦАХАЛу із сектору Гази, чого вимагає ХАМАС.

23 травня в Ізраїлі заявили, що відновлять переговори про припинення вогню з ХАМАС у секторі Гази, повідомляло агентство Bloomberg.

Паралельно Армія оборони Ізраїлю увійшла в західні квартали Рафаха в рамках свого наступу на місто на кордоні з Єгиптом, що викликало глобальний осуд з боку міжнародної спільноти. Також Ізраїль узяв під контроль Філадельфійський коридор — 14-кілометрову буферну зону на кордоні між сектором Гази та Єгиптом.

Редактор: Христина Піцуряк Читати далі