Автор: Анастасія Печенюк

Дотепер усі вподобані дописи користувача X (Twitter) можна було побачити у відповідній вкладці «Вподобання». Тепер ця чутлива інформація перестала бути публічною.

Чимало політиків та публічних осіб зазнавали критики через уподобані непристойні або образливі дописи на платформі. Тепер X пропонує користувачам захист від таких наслідків. З цього тижня користувачі більше не зможуть бачити, хто уподобав який допис.

Відео дня

Як пояснили на сторінці платформи Engineering, вкладка «Вподобання» у профілях більше недоступна, як і перегляд переліку тих, хто уподобав конкретний допис. Користувачі все ще можуть бачити, кому подобаються їхні твіти. Лічильники кількості лайків під дописами залишаються.

За словами керівника компанії Ілона Маска, це важлива зміна, яка спрямована на те, що люди могли ставити лайки публікаціям, не піддаючись нападам за це. Директор з розробки X Хаофей Ван стверджував, що публічні лайки «спонукають до неправильної поведінки». Приміром, люди не ставлять лайки різноманітному «гострому» контенту, який насправді уподобали, «через страх помсти з боку тролів або для захисту публічного іміджу», стверджує Ван.

Минулого року компанія надала можливість зробити уподобання приватними власникам підписки X Premium.

Читати далі