Президент України Володимир Зеленський у четвер, 6 червня, прибув до Франції для участі в урочистостях з нагоди 80-ї річниці висадки в Нормандії. Про це повідомляє Le Figaro.

За даними ЗМІ, літак Зеленського приземлився в аеропорту Кан Карпіке.

Пізніше президент України зазначив, що проведе важливі заходи та зустрічі для зміцнення України. Участь у урочистих заходах він назвав особливою подією, яка нагадує про сміливість і рішучість заради свободи та демократії.

Відео дня

«Союзники захищали свободу Європи тоді, українці захищають свободу Європи зараз. Єдність перемогла тоді, справжня єдність здатна перемогти й зараз», — заявив Зеленський.

Читайте також: 80-річчя висадки в Нормандії. Зеленський прибув у Францію, РФ не запросили, Чарльз III закликав світ «протистояти тиранії» — головне

6 червня численні світові лідери беруть участь в урочистостях у Франції з нагоди 80-ї річниці висадки в Нормандії — однієї з ключових операцій союзників у Другій світовій війні.

Читайте також:
DR (Фото:DR) Найвідоміший плацдарм в історії. 80 років тому висадка в Нормандії відкрила шлях до звільнення Європи: маловідомі факти

Серед запрошених учасників — король Великої Британії Чарльз III, президент США Джо Байден, канцлер Німеччини Олаф Шольц та інші світові лідери.

Очікується, що під час візиту до Франції Зеленський матиме двосторонню зустріч з Емманюелем Макроном. На цій зустрічі Макрон може офіційно оголосити про плани Парижа щодо розміщення французьких інструкторів в Україні.

Зеленський також зустрінеться з міністром оборони Франції Себастьяном Лекорню, з яким вони відвідають завод збройової групи KNDS під Парижем, де виробляють артилерійські боєприпаси для України.

Редактор: Юлія Рябовіл Читати далі