Зеленський розпочав візит до Польщі - Никифоров

Президент України Володимир Зеленський прибув на територію Польщі, розпочався його офіційний візит до цієї країни, повідомив прессекретар президента Сергій Никифоров.

"Президент у Польщі. Він розпочав разом із першою леді України свій офіційний візит. Можна сказати, що він зустрінеться з президентом Польщі, своїм колегою Анджеєм Дудою, з прем'єр-міністром Матеушем Моравецьким. Також буде багато інших двосторонніх і багатосторонніх зустрічей", — розповів Никифоров в ефірі телемарафону в середу вранці.

Крім того, за його словами, ввечері запланована велика промова президента для поляків та українців, які перебувають у Польщі.

Головною темою переговорів стануть питання безпеки, зазначив Никифоров.

"Оборона буде на першому місці, абсолютно очевидно. Говоритимемо про оборону, про економіку, говоритимемо про транскордонний рух, зокрема про залізничне сполучення, про розширення можливостей для перетину кордону. Будемо багато говорити про економіку і на державному рівні, і на запланованій зустрічі з представниками бізнесу. Будемо говорити про наші європейські справи, санкції — великий перелік тем", — зазначив він.