У понеділок, 3 червня, президент України Володимир Зеленський у Манілі провів зустріч із президентом Філіппін Фердинандом Маркосом-молодшим. Однією з тем, яку обговорювали політики, стала участь Філіппін у Глобальному саміті миру.

Про це Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram.

«Вдячний Філіппінам за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, за чітку позицію щодо агресії Росії проти нашої країни, а також за підтримку важливих резолюцій ООН. Україна має намір відкрити посольство в Манілі цього року для зміцнення двосторонньої співпраці», — написав президент України.

Відео дня Володимир Зеленський/Telegram Фото: Володимир Зеленський/Telegram Володимир Зеленський/Telegram Фото: Володимир Зеленський/Telegram

Крім того, як зазначив Зеленський, сторони обговорили інавгураційний Глобальний саміт світу та важливість представлення на ньому країн Південно-Східної Азії.

«Також обговорили двосторонню співпрацю, зокрема експорт української аграрної продукції до Філіппін», — додав він.

Володимир Зеленський/Telegram Фото: Володимир Зеленський/Telegram Володимир Зеленський/Telegram Фото: Володимир Зеленський/Telegram

Раніше повідомлялося, що вранці 3 червня президент України прибув із візитом до Філіппін. Зустріч президентів була запланована на 08:00 за місцевим часом (03:00 за Києвом) у палаці Малаканян — резиденції президента країни.

Редактор: Микита Днєпровський Читати далі