У п’ятницю, 24 травня, президент України Володимир Зеленський доручив відновити роботу поліграфії в Харкові, яка постраждала внаслідок російських обстрілів.

У своєму вечірньому відеозверненні він підкреслив, що відповідне доручення він передав Міністерству економіки України, а також регіональній владі Харківської області.

Відео дня

Зеленський також закликав українців підтримувати книговидавців.

«Треба буде і підтримати галузь — на державному рівні. І будь ласка, обов’язково, якщо у вас є така можливість, самі теж підтримуйте наших українських книговидавців, українських авторів. Це важливо. Безумовно, буде терористам і наша відповідь на цей удар», — заявив він.

Читайте також:
Зеленський провів нараду у Харкові (Фото:Володимир Зеленський/Telegram) Через день після масштабних ударів: Зеленський приїхав до Харкова

24 травня Зеленський відвідав друкарню видавництва Vivat у Харкові, по якій російські окупанти вдарили ракетою.

23 травня Росія завдала серії масованих ударів по Харкову та містам Золочів і Люботин Харківської області. Дві ракети влучили в одну з найбільших друкарень повного циклу в Європі — Фактор-друк, що належить групі Фактор, де друкувалися книги видавництва Vivat, а також більшості українських видавництв.

Правоохоронці встановили особи всіх семи загиблих унаслідок удару армії РФ по друкарні.

Начальник слідчого управління поліції Харківської області заявив, що в момент удару по друкарні її працівники друкували дитячі книжки.

Редактор: Євгеній Василенко Читати далі